aamulehti.fi - 2000010328068 - Maksumuuri poistettu

📅 2024-03-31T00:32:12.622Z
👁️ 57 katselukertaa
🔓 Julkinen


Aamulehti

Kun Ilveksen kauden päättymisestä miesten jääkiekkoliigassa oli kulunut noin tunti, oli Nokia-areenan aulassa vielä reilusti väkeä kuuntelemassa siellä alkanutta keikkaa. Musiikki soi iloisesti, mutta pettymys Ilveksen kaudesta oli selkeästi aistittavissa.

Ilves lähti kauteen suurin odotuksin. Pettymys putoamisesta jo ennen mitalipelejä oli kannattajille suuri.

Tuska purkautui pelin jälkeen buuauksina ja vihellyskonserttina kautensa päättäneelle joukkueelle eikä päävalmentaja Antti Pennasen päätä silitelty myöskään areenan aulassa vaan kritiikkiä sateli.

Pelejä osin Nokia-areenassa osin vierashalleissa ja osin kotikatsomossa seurannut Teuvo Kaarela sanoi, että Pennanen ei herättänyt hänessä alun alkaenkaan intohimoa.

”Ei hän ollut sellainen sytyttävä valmentaja, jos sanon suoraan. Pelaajatkin olivat suu viivana aitiossa. Pelin pitää olla hauskaa, että se kulkee. Eikä niin että ollaan suu viivana ja ihmetellään, miten se menee”, Kaarela sanoi.

Suuret toiveet jäivät tälläkin kaudella Ilves-leirissä täyttymättä.

”Odotettiin paljon enemmän ja meni ihan päin mäntyä. En usko, että olen ensimmäinen Ilves-fani jota kiukuttaa”, Kaarela epäili.

Liioin kiitosta ei saanut Ilvekseltä kauden aikana nähty pelitapa. Puolivälieräsarjassa vastustajan esiintyminen miellytti Kaarelan silmää enemmän.

”Se oli ihan surkea. Vauhti loppui. KalPa pelaa iloista kiekkoa, menivät maalille suoraan. Ilveksellä oli sellaista ihme tuhnua hierontaa”, Kaarela hämmästeli.

Pennanen saapui Ilvekseen kovan kohun saattelemana syksyllä 2022. Ilves päätti tarttua ilman sopimusta olleeseen valmentajaan ja erottaa Jouko Myrrän, vaikka joukkue johti sarjaa.

Viime keväänä tuloksena oli pronssi, tänä keväänä ei sitäkään. Ilveksen matka katkesi viime vuonna Pelicansiin ja nyt KalPaan. Pennasen sopimus olisi kattanut ensi kaudenkin, mutta hän lähtee Leijonien päävalmentajaksi, kun Jukka Jalonen päättää pestinsä tähän kevääseen.

Taneli Käpylä kuvaili joukkuetta haluttomaksi, saman arvion sai Pennasen johtama valmennus.

”Ei anneta täysillä sitä mitä pitäisi antaa. Onnea vaan maajoukkueelle”, Käpylä kommentoi.

Ottelun jälkeen puheenaiheeksi nousi se, että Pennanen valmennusryhmineen ei kätellyt jäällä pudotuspelisarjan voittanutta KalPan joukkuetta. Pennanen pyysi asiaa anteeksi ottelun jälkeisissä haastatteluissa.

Tieto kättelyiden väliin jättämisestä oli tavoittanut myös Jesse Kalevon. Kalevolta löytyi ymmärrystä sukellukselle, mutta ei kättelyiden väliin jättämiselle.

”Se, että joukkue alisuorittaa, on ok. Se, että sarjan jälkeen tuleva maajoukkuevalmentaja valmennusryhmineen kävelee pihalle kättelemättä vastustajaa, on anteeksiantamatonta” Kalevo sanoi,

Kättelyiden väliin jääminen jää lopulta muistoihin Pennasen Ilves-pestin viimeisenä tapahtumana otteluissa.

Ensi kauteen Ilves lähtee uuden valmentajan turvin kauan odotettua mestaruusunelmaa tavoittelemaan.

Edellinen Ilveksen mestaruus ehtii täyttää ensi keväänä 40 vuotta ennen kuin tulevan luotsin avauskaudella pelataan mestaruudesta.