Mikä on Roblox?

21. elokuuta 2021 | 119 näyttökertaa

Roblox 

Roblox on massiivinen monen pelaajan verkkopeli (MMOG). Peli  on ilmainen. Se on saatavilla  useimmille laiteille kuten Androidille, iOSille, Macille, Windowsille, Xbox onelle ja Oculus Riftille. Robloxin iOS-käyttöjärjestelmälle tarkoitettu versio on suunnattu yli 12-vuotiaille. Robloxissa pelataan palikoista tehdyissä pelimaailmoissa.

Robloxiin voidaan lisätä Lua-skriptikielellä lisäosia kuten liikkuvia lentokoneita, hissejä, junia sekä aseita. Kuka tahansa voi tehdä pelin Robloxiin, mutta parhaiten menestyvät pelit, joihin on tehty lisäosia. Lisäosattomat pelit ovat tylsiä ja juonettomia, minkä tähden niitä ei pelaa juuri kukaan eikä järjestelmä tarjoa niitä pelaajille.

Robloxissa on oma valuuttansa Robux. Tätä saa ostamalla tai kuulumalla johonkin klubiin. Klubiin kuuluminen maksaa. Maksu suoritetaan joka kuukausi tai vuosi.  Robuxeilla voi ostaa esimerkiksi pelihahmolleen tarvikkeita ja vaatteita. 1000 Robuxilla voi myös vaihtaa pelinimeään. 

Robloxissa on sisäänrakennettuna tekstipohjainen keskustelumahdollisuus kaikkien pelaajien kanssa. Tämä löytyy myös Robloxin-sivuilta, mutta keskustella voi vain ystävien kesken. Ystäviä voi lisätä peleissä tai sivuilla. Peleissä pelaaja painaa esc-näppäintä ja valitsee nimimerkin, jonka haluaa pelin sisäiseksi ystäväkseen sekä valitsee “add friend”. Tämä sama ominaisuus löytyy itse sivuiltakin, mutta siellä tulee vain hakea pelaajan nimeä hakuosiosta. Ystävät voivat liittyä samoihin peleihin ja keskustella sivuilla.

Peleissä liikutaan nuolinäppäimillä tai W-, A-, S-, ja D-näppäimillä. Space-painikkeesta hahmo hyppää. Numeronäppäimillä otetaan käyttöön mukana olevia esineitä. Joissakin Robloxin peleissä voi pelata ensimmäisen persoonan tai kolmannen persoonan näkökulmasta. Ensimmäisessä persoonassa olet aivan kuin hahmon sisällä ja kolmannen persoonan näkökulmassa, joku katsoo sinua, useimmiten takaa hieman yläviistosta. On myös pelejä, joissa persoonaa ei voi vaihtaa.

Pelasin aikaisemmin Robloxia, mutta nykyisemmin keskityn tietoliikennetekniikkaan.