hs.fi - 2000009807240 - Maksumuuri poistettu

📅 2023-12-27T09:30:43.300Z
👁️ 161 katselukertaa
🔓 Julkinen


Tänä vuonna Helsinkiin avautuu lukuisia ravintoloita, jotka ilmoittavat olevansa bistroja, ja jo entuudestaan kaupungissa on lukuisia bistroja.

Mutta mikä tekee ravintolasta bistron?

Perinteisesti bistro on tarkoittanut ranskalaista kortteliravintolaa, jossa on suppeahko, usein liitutaululle kirjoitettu ruokalista ja jossa toimitaan vähemmän muodollisesti kuin arvokkaampina pidetyissä ravintoloissa. Rento tunnelma ei kuitenkaan tarkoita kunnianhimottomuutta keittiössä, vaan ruoka pyritään tekemään huolellisesti.

Parhaimmillaan bistro täyttää odotukset hyvästä hinta-laatusuhteesta, koska bistrossa laitetaan paukut ruokaan valkoisten pöytäliinojen tärkkäämiskulujen ja muiden muodollisempia ravintoloita rasittavien menojen sijaan.

Ranskalaisruokien ohella helsinkiläisissä bistroissa tehdään paljon risottoja, pastaruokia ja muita italialaisen keittiön annoksia, ja myös pohjoismaisille vaikutteille löytyy tilaa. 

Koostimme listan Helsingin Sanomien ravintolakriitikoiden suosittelemista bistrotyylisistä ravintoloista. Näitä paikkoja yhdistää mutkattomuus tunnelmassa ja kunnianhimo annoksissa.